Ιταλία: Πρώτη πολιτική δύναμη στην Ιταλία που εκλέγει μαύρο γερουσιαστή η Λέγκα του Βορρά

Ιταλία: Πρώτη πολιτική δύναμη στην Ιταλία που εκλέγει μαύρο γερουσιαστή η Λέγκα του Βορρά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λέγκα του Βορρά ανακοίνωσε ότι στους εκλεγμένους γερουσιαστές της συμπεριλαμβάνεται και ο επιχειρηματίας Τόνι Ιγουόμπι, ο οποίος είναι και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος. Ο 62χρονος Ιγουόμπι έγινε μέλος του κόμματος πριν από είκοσι πέντε χρόνια και πριν λίγο θέλησε να ευχαριστήσει για την εκλογή του τον γραμματέα του κόμματός, Ματτέο Σαλβίνι.

«Πρόκειται για έναν μεγάλο ηγέτη που επέτρεψε στη Λέγκα να γίνει η πρώτη δύναμη της ιταλικής κεντροδεξιάς. Όσο για μένα, έπειτα από 25 χρόνια μαχών που έδωσα μέσα στην μεγάλη οικογένεια της Λέγκα, σας ανακοινώνω ότι ξεκινά μια ακόμη πρόκληση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Παράλληλα, δηλώνει ότι «επιθυμεί μια νόμιμη μετανάστευση, μια μετανάστευση υπό έλεγχο, διότι η Λέγκα δεν είναι κατά των ανθρώπων, αλλά κατά των παράτυπων μεταναστών».

Εντούτοις, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στέκονται στην έντονη αντίφαση ανάμεσα στις ξενοφοβικές θέσεις που έχει εκφράσει, συχνά, το κόμμα του Σαλβίνι, και στο ότι είναι η πρώτη πολιτική δύναμη που εκλέγει έναν μαύρο γερουσιαστή στην Ιταλία.

Ο Ιγουόμπι είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και αρχικά είχε έρθει στην χώρα για σπουδές. Έχει δυο παιδιά και στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται σχεδόν κάθε απασχόληση: υδραυλικός, οικοδόμος, οδοκαθαριστής, υπάλληλος σε δήμο στην βόρειο Ιταλία, και δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή Σπριάνο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, υπενθυμίζει, βέβαια, ότι και το Δημοκρατικό Κόμμα, το 2013 είχε εκλέξει έγχρωμη βουλευτίνα, την Σεσίλ Κιέντζε, η οποία, όμως, είχε γίνει στόχος προπηλακισμών και σειράς προσβολών, από στελέχη της Λέγκα, όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή