Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας: Δεν έχει ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ ακόμα

Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας: Δεν έχει ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ ακόμα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις δήλωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος εξαιτίας των σχεδιαζόμενων αμερικανικών δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει ενόχληση και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απαντήσει.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD, η υπουργός δήλωσε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι τώρα ένας ξεκάθαρος εμπορικός πόλεμος – δεν υπάρχει ακόμα εάν μιλάμε μόνο για μερικά προϊόντα». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι προτεινόμενοι δασμοί αποτελούν «πραγματική ενόχληση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμενόταν να υπογράψει σήμερα έγγραφο για την επιβολή των δασμών, αλλά αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στη συνέχεια ότι η υπογραφή θα μπορούσε να καθυστερήσει έως αύριο λόγω της νομικής διαδικασίας από την οποία πρέπει να περάσουν τα σχετικά έγγραφα.

«Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να συνεχίσει να λέει στον κ. Τραμπ: άφησέ το ως έχει, διότι μόνο το ελεύθερο εμπόριο μπορεί να διασφαλίσει ότι οι χώρες σε όλο τον κόσμο μπορούν να συνεργαστούν πραγματικά καλά και να καταλαβαίνουν η μία την άλλη», δήλωσε η Τσίπρις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να απαντήσει εάν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς και θα πρέπει να στραφεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, δήλωσε η Τσίπρις. Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT