Λάβρος ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Χαμενεΐ

Λάβρος ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Χαμενεΐ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. To Iράν δεν θα διαπραγματευθεί με τη Δύση σχετικά με την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, δήλωσε χθες ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν έφθασε στην Τεχεράνη τη Δευτέρα με σκοπό να εκφράσει την ευρωπαϊκή στήριξη στην πυρηνική συμφωνία του 2015 που ενίσχυσε την οικονομία του Ιράν αλλά και τις ανησυχίες σχετικά με το πυραυλικό σύστημα της Τεχεράνης και την ιρανική επιρροή στην περιοχή.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες έρχονται στην Τεχεράνη και δηλώνουν πως θέλουν να διαπραγματευθούν με το Ιράν για την παρουσία του στην περιοχή. Δεν σας αφορά. Είναι δική μας περιοχή. Γιατί είστε εδώ;», δήλωσε ο Χαμενεΐ στον επίσημο ιστότοπό του. Ο Χαμενεΐ προσέθεσε πως το Ιράν προτίθεται να διαπραγματευθεί σχετικά με αυτό το ζήτημα μόνο με τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής.

Ως προς τις ΗΠΑ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν χαρακτήρισε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε αρκετές περιοχές του κόσμου «κακόβουλη και υπονομευτική» και δήλωσε πως «θα διαπραγματευθούμε με την Αμερική όταν θα επιδιώξουμε να αποκτήσουμε παρουσία στην Αμερική». Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία, εκτός εάν τρεις ευρωπαϊκές υπογραφές τη διορθώσουν και αναγκάσουν το Ιράν να συγκρατήσει την ορμή της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή και να περιορίσει το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή