Στα ίχνη της χημικής ουσίας ο βρετανικός στρατός

Στα ίχνη της χημικής ουσίας ο βρετανικός στρατός

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη βοήθεια 180 επίλεκτων στρατιωτών δυνάμεων ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας με εξειδίκευση σε ζητήματα της χρήσης χημικών ουσιών ζήτησε η αστυνομία στην πόλη Σάλσμπερι, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την εξιχνίαση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια εξαιτίας νευροτοξικού παράγοντα.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Aμπερ Ραντ επισκέφθηκε χθες την πόλη και δήλωσε πως η κατάσταση των παθόντων κρίνεται αρκετά σοβαρή. Η Ραντ δήλωσε πως «θα πρέπει να δώσουμε στην αστυνομία το μεγαλύτερο περιθώριο που χρειάζεται ώστε να συλλέξει όλες τις πληροφορίες, να εξασφαλίσει την ασφάλεια και να βεβαιωθεί πως δεν υπάρχουν περαιτέρω κίνδυνοι». Οι στρατιωτικές μονάδες που κλήθηκαν στο Σάλσμπερι πρόκειται να απομακρύνουν τα ασθενοφόρα και τα λοιπά οχήματα που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, καθώς και κάθε σχετικό αντικείμενο που μπορεί να υπήρχε κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Η Βρετανία έχει δηλώσει πως θα απαντήσει δυναμικά σε περίπτωση που αποδειχτεί πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την υπόθεση της δηλητηρίασης. Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε τις φήμες για ρωσική ανάμειξη και δήλωσε πως οι βρετανικές προειδοποιήσεις για αντίποινα αποτελούν προπαγάνδα που στερείται σοβαρότητας. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το μόνο που βλέπουμε είναι δημοσιογραφικές αναφορές που υποστηρίζουν πως εάν είναι η Ρωσία από πίσω, τότε θα δοθεί μια τέτοια απάντηση που η Ρωσία θα θυμάται για πάντα. Αυτό δεν είναι σοβαρό. Είναι ξεκάθαρη προπαγάνδα και επιχειρεί να δημιουργήσει εντάσεις». Οι υποψίες κατά της Ρωσίας έχουν ενισχυθεί μετά την παρόμοια δολοφονία του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, Ρώσου πρώην κατασκόπου ο οποίος δηλητηριάστηκε το 2006 στο Λονδίνο από το τοξικό ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο 210.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή