Ο Τραμπ χρηματοδοτεί πρόγραμματα για εκπαίδευση καθηγητών στη χρήση όπλων

Ο Τραμπ χρηματοδοτεί πρόγραμματα για εκπαίδευση καθηγητών στη χρήση όπλων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα χρηματοδοτήσει τις αρχές των αμερικανικών πολιτειών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν στον χειρισμό των όπλων τους καθηγητές ή το προσωπικό των σχολείων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον περιστατικά όπως το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα στις 14 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Λευκός Οίκος έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να βοηθήσει τις πολιτείες να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες ασφαλείας για να «προσφέρουν εντατική εκπαίδευση στη χρήση όπλων στο προσωπικό σχολείων», εξήγησε ο Άντριου Μπέμπεργκ, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του νέου σχεδίου του Λευκού Οίκου για την αποτροπή περιστατικών με μαζικούς πυροβολισμούς στα σχολεία.

Το σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνει την αύξηση της κατώτατης ηλικίας για την αγορά όπλων στα 21 χρόνια, αν και αποτελούσε δέσμευση του Τραμπ μετά το μακελειό στη Φλόριντα.

Αντ’ αυτού η νεοσύστατη ομοσπονδιακή επιτροπή για την ασφάλεια στα σχολεία θα εξετάσει το θέμα μαζί με μια σειρά άλλων και στη συνέχεια να υποβάλει τις συστάσεις της στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Σήμερα ανακοινώνουμε σημαντικές ενέργειες, βήματα που μπορούν να ληφθούν αμέσως για να προστατεύσουμε τους μαθητές», σχολίασε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντεβός, η οποία θα είναι πρόεδρος της επιτροπής αυτής. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και ειδικοί.

Παράλληλα ο Τραμπ κάλεσε τις πολιτείες να υιοθετήσουν διατάγματα τα οποία θα επιτρέπουν στην αστυνομία να κατάσχει τα όπλα όσων θεωρείται από αποτελούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους και τους άλλους, αλλά και να τους απαγορεύει προσωρινά να αγοράζουν όπλα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να επεκταθούν τα προγράμματα παροχής στήριξης σε άτομα να ψυχικά προβλήματα.

Τα μέτρα αυτά είναι απλώς «μικρά βήματα τα οποία έχουν στόχο να μην εναντιωθούν» στο NRA, κατήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT