ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος σκύλου σε ντουλάπι αεροπλάνου

unitedairline

Μικρός σκύλος πέθανε σε πτήση της United Αirlines, όταν μία αεροσυνοδός εξανάγκασε την ιδιοκτήτριά του να βάλει το μικρό ζώο στο ντουλάπι των αποσκευών πάνω από τις θέσεις. H εταιρεία ανέλαβε όλη την ευθύνη για το δυσάρεστο γεγονός.

Στην πτήση 1284 από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη μία γυναίκα που ταξίδευε με παιδιά και έναν μικρό σκύλο εξαναγκάστηκε από την αεροσυνοδό να βάλει το σκυλί της στο ντουλάπι των αποσκευών πάνω από τις θέσεις για τη διάρκειας 3,5 ωρών πτήση.

Η ίδια η γυναίκα, όπως καταμαρτυρούν αυτόπτες μάρτυρες, ήθελε να κρατήσει το ζώο κάτω από το κάθισμά της, στην ειδική τσάντα μεταφοράς που διέθετε, αλλά η αεροσυνοδός ήταν αμετανόητη και επέμενε να βάλει το μικρό ζώο στο ντουλαπάκι για τις αποσκευές που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

«Μετά την ολοκλήρωση της πτήσης, η γυναίκα βρήκε το ζώο της νεκρό. Κάθησε στον διάδρομο του αεροπλάνου κλαίγοντας ενώ όλοι οι συνεπιβάτες της ήταν έκπληκτοι από την εξέλιξη», ανέφερε η συνεπιβάτριά της Μάγκι Γκρέμινγκερ σε μία σειρά από tweets poy ανήρτησε μαζί με τη φωτογραφία της γυναίκας και των παιδιών της.

Η United αποκάλεσε το συμβάν «ένα τραγικό δυστύχημα που δεν έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί επειδή τα ζώα δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στα ντουλάπια των αποσκευών που βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια των επιβατών μέσα στην καμπίνα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Μάγκι Σμέριν δήλωσε ότι η εταιρεία διερευνά τα αίτια του τραγικού περιστατικού και ότι η οικογένεια έλαβε πίσω την τιμή των εισιτηρίων της, όπως εξάλλου και το εισιτήριο της μεταφοράς του ζώου που ανέρχεται στα 125 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η United βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας κακής μεταχείρισης των ζώων. Πέρυσι οι ιδιοκτήτες ενός γιγαντιαίου κουνελιού μήνυσαν την εταιρεία όταν αυτό πέθανε σε μία από τις πτήσεις της.

Το 2017 η αεροπορική εταιρεία United Airlines κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους ζώων από όλους τους αμερικανικούς αερομεταφορείς, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Δεκαοκτώ ζώα πεθάναν και 13 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους. Συνολικά έξι ζώα πέθαναν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από τους υπόλοιπους 16 αερομεταφορείς.