Γνωστός αρχιτέκτονας κατηγορείται για παρενόχληση

Γνωστός αρχιτέκτονας κατηγορείται για παρενόχληση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Την απόφαση να λάβει άδεια έξι μηνών ανακοίνωσε ο καταξιωμένος Αμερικανός αρχιτέκτονας Ρίτσαρντ Μάιερ, σχεδιαστής του Κέντρου Γκετί του Λος Αντζελες, στον απόηχο καταγγελιών πέντε γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση.

Τις καταγγελίες έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι New York Times. Ο Μάιερ ανακοίνωσε πως «είμαι βαθιά προβληματισμένος και ντροπιασμένος από τις αναφορές αρκετών γυναικών που αισθάνθηκαν προσβεβλημένες από τα λόγια και τις πράξεις μου. Απολογούμαι ειλικρινά σε οποιοδήποτε πρόσωπο νιώθει πως προσβλήθηκε από τη συμπεριφορά μου. Από σήμερα, λαμβάνω εξάμηνη άδεια από τα καθήκοντά μου ως ιδρυτή και διευθύνοντος εταίρου της αρχιτεκτονικής εταιρείας μου». Η σχεδιάστρια επίπλων Κάρολ Βίνα Μοντ, μία από τις γυναίκες που ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα του Μάιερ, δήλωσε ότι ο αρχιτέκτονας την είχε προσκαλέσει σε δείπνο στο σπίτι του, χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, και προσπάθησε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της με τη βία.

Ο Μάιερ είναι κάτοχος του βραβείου Pritzker, του πιο φημισμένου βραβείου αρχιτεκτονικής. Ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων Καρλ Ελεφάντε εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως «πιστεύουμε ότι η σεξουαλική παρενόχληση, υπό οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον, δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή