Τουρκική διαμαρτυρία για τους εμπρησμούς στη Γερμανία

Τουρκική διαμαρτυρία για τους εμπρησμούς στη Γερμανία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Περισσότερη προστασία ζήτησε η Αγκυρα από τις Αρχές της Γερμανίας, μετά τη σειρά εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον τουρκικών στόχων στη χώρα. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι επιθέσεις αυτές συνδέονται με την τουρκική εκστρατεία εναντίον της πόλης Αφρίν, στο συριακό Κουρδιστάν.

«Αυτό δεν το ανεχόμαστε. Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν στο Βερολίνο συγκρούσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ειρηνική συμβίωση σε αυτή την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ μετά τον εμπρησμό του τζαμιού Κότσα Σινάν στο Ράινικεντορφ του Βερολίνου τη νύχτα της 11ης Μαρτίου.

Τουρκική διαμαρτυρία για τους εμπρησμούς στη Γερμανία-1

H είσοδος του τεμένους Κότσα Σινάν στο Βερολίνο.

Στο Ιτσελχο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια τεμένους και έβαλαν φωτιά σε τουρκικό οπωροπωλείο, ενώ στο Λάουφεν αμ Νέκαρ οι Αρχές αναζητούν πέντε δράστες που πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα από τα σπασμένα τζάμια, με αποτέλεσμα να γεμίσει το κτίριο καπνούς. Στην επίθεση αυτή κινδύνεψε και ο ιμάμης, ο οποίος κοιμόταν στο εσωτερικό.

Νωρίτερα, σε διαδήλωση στο Αμβούργο, συμμετέχοντες πέταξαν πέτρες εναντίον του τουρκικού προξενείου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Sputnik, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών Φατίχ Ζιγκάλ είπε ότι υπάρχει «διαδικτυακή έκκληση της νεολαίας του ΡΚΚ για διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουρκικών στόχων, τζαμιών, πολιτιστικών κέντρων, καφενείων, σούπερ μάρκετ ή προξενείων». Στη Γερμανία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι τουρκικής καταγωγής, καθώς και 650.000-800.000 κουρδικής καταγωγής.

Διαδηλώσεις

Στα τέλη Ιανουαρίου, περίπου 20.000 άτομα διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον της τουρκικής εισβολής στο Αφρίν, ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις στην Αγκυρα. Η Αγκυρα, αντιθέτως, κάλεσε χθες για πολλοστή φορά τον Γερμανό πρέσβη, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τις επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή