Ο Τραμπ κάνει την άγνοια μανιέρα της πολιτικής του

Ο Τραμπ κάνει την άγνοια μανιέρα της πολιτικής του

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να υπερηφανεύτηκε ότι ο ίδιος, κατά τη συνάντηση με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, δήλωσε πως οι ΗΠΑ παρουσιάζουν εμπορικό έλλειμμα με τον Καναδά, χωρίς να γνωρίζει εάν αυτό είναι αλήθεια.

Σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που απέκτησε η Washington Post, ο Τραμπ φέρεται να είπε στους καλεσμένους φιλανθρωπικού δείπνου πως «ο Τριντό ήρθε να με δει. Είναι καλός άνθρωπος. Είπε: “Οχι, δεν έχουμε εμπορικό έλλειμμα μαζί σας”. Εγώ είπα: “Λάθος, Τζάστιν, έχετε”. Εγώ ούτε ήξερα… δεν είχα ιδέα». Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου διέψευσε τον Τραμπ και διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ παρουσίασαν εμπορικό πλεόνασμα με τον Καναδά κατά το 2016, αφού πραγματοποίησαν εξαγωγές σε αγαθά και υπηρεσίες αξίας 12,5 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εισαγωγές από τον Καναδά. Μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος, ο Τραμπ έσπευσε χθες να υπερασπιστεί τη θέση του, λέγοντας πως «όντως έχουμε εμπορικό έλλειμμα με τον Καναδά, όπως έχουμε σχεδόν με όλες τις χώρες… Στον Τζάστιν Τριντό δεν αρέσει να λέει πως ο Καναδάς έχει πλεόνασμα έναντι των ΗΠΑ, αλλά έχει… σχεδόν όλοι έχουν… και έτσι το γνωρίζω!».

Ο Τραμπ φέρεται να κατηγόρησε την Ε.Ε., την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα πως εκμεταλλεύονται τις ΗΠΑ, λέγοντας πως «έχουμε ένα πολύ μεγάλο εμπορικό έλλειμμα μαζί τους και τους προστατεύουμε. Οι σύμμαχοί μας νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους. Δεν ενδιαφέρονται για εμάς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή