Ζεεχόφερ: «Tο Ισλάμ δεν αποτελεί μέρος της Γερμανίας»

Ζεεχόφερ: «Tο Ισλάμ δεν αποτελεί μέρος της Γερμανίας»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε, χθες, στην εφημερίδα Bild πως το Ισλάμ δεν αποτελεί μέρος της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τους ακροδεξιούς πολιτικούς αντιπάλους του.

Ο Ζεεχόφερ τόνισε στην Bild πως «η Γερμανία χαρακτηρίζεται από τον χριστιανισμό» και πως «το Ισλάμ δεν αποτελεί μέρος της Γερμανίας», προσθέτοντας πως «οι μουσουλμάνοι που ζουν μαζί μας ανήκουν στη Γερμανία… και πρέπει να ζουν μαζί μας, όχι παράλληλα ή εις βάρος μας». Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως προτίθεται να πιέσει για την εφαρμογή σχεδίου ταχύτερων απελάσεων και τόνισε πως η Γερμανία δεν θα πρέπει να απεμπολήσει τις παραδόσεις και τα έθιμά της.

Η Χριστιανοκοινωνική Ενωση Βαυαρίας, της οποίας παραμένει ηγέτης ο Ζεεχόφερ, έχει υιοθετήσει σκληρότερη στάση απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα σε σχέση με τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση της Μέρκελ. Οι τοπικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Οκτωβρίου θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το κόμμα, με την απειλή του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η δήλωση του Ζεεχόφερ αποτελεί κατ’ ουσίαν απάντηση στη θέση του πρώην προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος είχε δηλώσει το 2010 πως το Ισλάμ είναι μέρος της Γερμανίας, άποψη που είχε εκφράσει και η Μέρκελ το 2015. Κατά τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, στη Γερμανία ζουν περίπου 4,5 εκατ. μουσουλμάνοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή