Την άμεση αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το Αφρίν ζητά η Δαμασκός

Την άμεση αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το Αφρίν ζητά η Δαμασκός

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την πόλη του Αφρίν, απαιτεί με ανακοίνωση της η Δαμασκός, μία ημέρα μετά την κατάληψη της από δυνάμεις του τουρκικού στρατού και των Σύρων ανταρτών συμμάχων του.

«Η ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου ότι οι δυνάμεις που εισέβαλαν στην πόλη ελέγχουν πλέον το Αφρίν είναι παράνομη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία στάλθηκε στον ΟΗΕ.

«Η Συρία απαιτεί την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων εισβολής από τα συριακά εδάφη που έχουν καταλάβει», προσθέτει η ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικής εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, οι τουρκικές δυνάμεις δεν σκοπεύουν να παραμείνουν στο Αφρίν, το οποίο έχουν σκοπό να παραδώσουν «σε αυτούς που τους ανήκει πραγματικά». 

Εντούτοις, η αποχώρηση τους δεν φαίνεται ότι θα γίνει άμεσα, καθώς όπως ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, «οι τουρκικές δυνάμεις έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν στο Αφρίν».

Η Δαμασκός είχε συμβάλει σε κάποιο βαθμό στην άμυνα του Αφρίν, στέλνοντας στον κουρδικό θύλακα φιλοκυβερνητικούς πολιτοφύλακες που μάχονται στο πλευρό του συριακού στρατού, προς βοήθεια των Κούρδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT