Νέες αποκαλύψεις για Τραμπ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη για τη νίκη του την Τρίτη ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, αδιαφορώντας για τις συστάσεις των συμβούλων του, που είχαν γράψει στην καθιερωμένη ενημέρωσή του με κεφαλαία γράμματα «ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΕΙΣ». Αυτό αποκάλυψε η «Ουάσιγκτον Ποστ» σε χθεσινό της φύλλο, που επισήμανε επίσης ότι ο Τραμπ απέφυγε να θίξει την απουσία αξιόμαχων αντιπάλων στη ρωσική πολιτική σκηνή, την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και την απόπειρα δολοφονίας Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία. «Είχαμε ένα πολύ καλό τηλεφώνημα. Θα συναντηθούμε πιθανότατα στο άμεσο μέλλον», είπε ο κ. Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Στο μεταξύ, νέες νομικές περιπέτειες αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Τραμπ, με την προώθηση αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση από πρώην παίκτρια της εκπομπής ριάλιτι «Ο ασκούμενος» κατά του Τραμπ, αλλά και εξαιτίας της νέας αποκάλυψης για εξωσυζυγική σχέση του προέδρου με πρώην μοντέλο του περιοδικού Playboy.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την πίεση πάνω στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από τουλάχιστον δώδεκα γυναίκες, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016. Ο σημερινός πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά όλες τις καταγγελίες.

Την Τρίτη, δικαστής της Νέας Υόρκης αρνήθηκε να θέσει στο αρχείο αγωγή της Σάμερ Ζερβός, πρώην παίκτριας του ριάλιτι «Ο ασκούμενος». Στην απόφασή του, η δικαστής Τζένιφερ Σέκτερ αναφέρει ότι «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου». Η Ζερβός γνωρίστηκε με τον Τραμπ το 2005, την εποχή που διαγωνιζόταν στην εκπομπή «Ο ασκούμενος». Σύμφωνα με την αγωγή, ο Τραμπ προσπάθησε να τη φιλήσει παρά τη θέλησή της το 2007, για να προβεί σε άσεμνες χειρονομίες δύο χρόνια αργότερα. Η ενάγουσα υποστηρίζει στην αγωγή της ότι ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι η Ζερβός ψεύδεται επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία του εστιατορίου της στο Λος Αντζελες.

Η δεύτερη δικαστική υπόθεση που στοχεύει τον Τραμπ αφορά αγωγή της Κάρεν Μακντούγκαλ, μοντέλο του Playboy, η οποία φέρεται να αμείφθηκε με 150.000 δολάρια για να μην αποκαλύψει ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Τραμπ.

Η Μακντούγκαλ κατέθεσε την αγωγή της στα αστικά δικαστήρια του Λος Αντζελες, στην οποία υποστηρίζει ότι έλαβε 150.000 δολάρια το 2016 από τον εκδότη του σκανδαλοθηρικού περιοδικού National Enquirer, για να διηγηθεί κατ’ αποκλειστικότητα τη σχέση της με τον Τραμπ το 2006 και το 2007. Ο εκδότης του περιοδικού και προσωπικός φίλος του Τραμπ, Ντέιβιντ Πέκερ, επέλεξε όμως να αποσιωπήσει την υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ντέιβιντ Κοέν, φέρεται να πλήρωσε και την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, για να μην αποκαλύψει τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μακντούγκαλ ζητεί σήμερα από το δικαστήριο του Λος Αντζελες να κηρύξει άκυρη τη συμφωνία της με τους εκδότες του National Enquirer, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε απειλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή