Βρετανοί διπλωμάτες που πρόκειται να απελαθούν συγκεντρώθηκαν στην πρεσβεία στη Μόσχα (Εικόνες)

Βρετανοί διπλωμάτες που πρόκειται να απελαθούν συγκεντρώθηκαν στην πρεσβεία στη Μόσχα (Εικόνες)

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργαζόμενοι της βρετανικής πρεσβείας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο χώρο της βρετανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχουν θέσει οι ρωσικές αρχές για την αναχώρηση 23 Βρετανών διπλωματών σε αντίποινα για την απέλαση από το Λονδίνο του ίδιου αριθμού Ρώσων διπλωματών εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπάλ.

Εικονολήπτης του Reuters είδε εργαζομένους να αγκαλιάζουν συναδέλφους τους και οχήματα να ετοιμάζονται στον χώρο της βρετανικής πρεσβείας.

Βρετανοί διπλωμάτες που πρόκειται να απελαθούν συγκεντρώθηκαν στην πρεσβεία στη Μόσχα (Εικόνες)-1

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα το Λονδίνο ότι ωθεί τους συμμάχους του σε μια «αντιπαράθεση» με τη Μόσχα μετά την απόφαση της ΕΕ να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Ρωσία εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπάλ.

Οι βρετανικές αρχές «επιδιώκουν πυρετωδώς να υποχρεώσουν τους συμμάχους τους να πάρουν μέτρα που στοχεύουν στην αντιπαράθεση» με τη Μόσχα μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία, δήλωσε ο Λαβρόφ από το Ανόι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

Η Ρωσία, η οποία διακηρύσσει την αθωότητά της και κατηγορεί το Λονδίνο ότι «δεν θέλει να ακούσει τις απαντήσεις» της Μόσχας, διέταξε σε αντίποινα την απέλαση βρετανών διπλωματών και τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του Βρετανικού Συμβουλίου στην επικράτειά της.

«Εξακολουθούμε να μην βλέπουμε γεγονότα. Και η απουσία τους μας κάνει να σκεφτόμαστε πως όλο αυτό δεν είναι παρά μια πρόκληση», κατήγγειλε ο Λαβρόφ κατηγορώντας το Λονδίνο ότι «ακολουθεί πορεία για να καταστήσει την κρίση με τη Ρωσία όσο το δυνατόν πιο βαθιά».

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα πως η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ, επιπλέον των μέτρων που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες η κυβέρνηση θα εξετάσει πολύ σοβαρά αν και πώς η Δανία μπορεί να στηρίξει τη Βρετανία πέραν των αποφάσεων στις οποίες συνεισφέραμε συλλογικά», δήλωσε ο Λόκε Ράσμουσεν στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2 στις Βρυξέλλες.

Τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλάβουν την ανάκληση Δανών διπλωματών από τη Ρωσία ή την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη Δανία, σύμφωνα με το TV2.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT