Η Ουγγαρία δεν βιάζεται να ενταχθεί στο ευρώ, λέει o υπ. Οικονομίας της χώρας

Η Ουγγαρία δεν βιάζεται να ενταχθεί στο ευρώ, λέει o υπ. Οικονομίας της χώρας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουγγαρία δεν βιάζεται να ενταχθεί στην ευρωζώνη και θα πρέπει να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα μόνο αν η οικονομική παραγωγή της πλησιάσει εκείνη του μέσου όρου της ευρωζώνης ή της Γερμανίας, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα.

«Όπως οι Τσέχοι ή οι Πολωνοί, δεν θα μπουμε στην αίθουσα αναμονής για το ευρώ, που είναι η απαίτηση να καθορισθεί η ισοτιμία δύο χρόνια πριν από την υιοθέτηση (του ευρώ)», δήλωσε ο Βάργκα στην εφημερίδα Magyar Hirlap.

«Αυτό είναι μια ευνοϊκή θέση και εξαρτάται από εμάς το πότε θα αποφασίσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», δήλωσε ο Βάργκα προσθέτοτας πως η Ουγγαρία θα πρέπει επίσης να περιμένει το αποτέλεσμα συζητήσεων για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης μεταξύ των μελών της ευρωζώνης.

Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας έχει επίσης δηλώσει πως η Ουγγαρία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ευρώ μέχρι η οικονομία της να είναι επαρκώς ισχυρή.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή