Για αντισημιτισμό κατηγορούν τον Κόρμπιν

Για αντισημιτισμό κατηγορούν τον Κόρμπιν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Διαδήλωση μπροστά στη Βουλή των Κοινοτήτων επρόκειτο να πραγματοποιήσουν χθες εβραϊκές οργανώσεις της Βρετανίας, για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό στις τάξεις του κόμματος.

Ο Κόρμπιν φέρεται να ανέχεται τέτοια φαινόμενα εξαιτίας της αντισιωνιστικής, ακροαριστερής κοσμοθεωρίας του. «Συνυπάρχει τακτικά με γνωστούς αντισημίτες, ενώ υποστηρίζει ότι ουδέποτε τους έχει ακούσει ή διαβάσει. Κάθε φορά, ο Τζέρεμι Κόρμπιν συντάχθηκε με αντισημίτες, παρά με τους Εβραίους. Ο Κόρμπιν ηγείται αντισημιτικής κουλτούρας, βασισμένης σε θεωρίες συνωμοσίας και στο εμμονικό μίσος κατά του Ισραήλ», αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους εβραϊκές οργανώσεις της Βρετανίας.

Αντιδιαδήλωση –υπέρ του Τζέρεμι Κόρμπιν– επρόκειτο να πραγματοποιήσει, όμως, η οργάνωση Εβραίοι για το Εργατικό Κόμμα. Κάποιοι από αυτούς δημοσίευσαν συνθηματικό στο Twitter με τίτλο #PredictTheNextCorbynSmear «Προβλέψτε την επόμενη εκστρατεία σπίλωσης του Κόρμπιν».

Θύλακοι στο κόμμα

Σε δήλωσή του, ο Κόρμπιν παραδέχθηκε ότι αντισημιτικά φαινόμενα έχουν «κάνει την εμφάνισή τους σε θυλάκους εντός του Εργατικού Κόμματος», ζητώντας συγγνώμη για τον πόνο που αυτό έχει προκαλέσει στην εβραϊκή κοινότητα. Ο ηγέτης των Εργατικών καταδίκασε τον αντισημιτισμό και δεσμεύθηκε να τον εξαφανίσει από το Εργατικό Κόμμα.

Το θέμα πυροδοτήθηκε ύστερα από αποκάλυψη ότι το 2012 ο Κόρμπιν είχε διαφωνήσει με την απόφαση των δημοτικών αρχών του Λονδίνου για την αφαίρεση νωπογραφίας από τοίχο της πρωτεύουσας, η οποία απεικόνιζε παχύσαρκους άνδρες με μεγάλες μύτες και κουστούμια να παίζουν το παιχνίδι «Μονόπολη» πάνω στις πλάτες γυμνών ανθρώπων. Ο ηγέτης των Εργατικών δικαιολογήθηκε την Παρασκευή, λέγοντας ότι είχε διαφωνήσει τότε με την αποκαθήλωση της νωπογραφίας, σεβόμενος το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Αφού εξέτασε, όμως, την εικόνα με μεγαλύτερη προσοχή, ο Κόρμπιν παραδέχθηκε ότι ήταν βαθύτατα ενοχλητική και αντισημιτική.

Πολλά μέλη του Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παρευρεθούν στη διαδήλωση κατά του αρχηγού τους, αποκαλύπτοντας τα ρήγματα στο εσωτερικό των Εργατικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή