Ιταλία: Πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης έξω από την Νάπολη

Ιταλία: Πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης έξω από την Νάπολη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε πέντε συλλήψεις με την κατηγορία τρομοκρατικής δράσης. Πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο, που ήταν ήδη έγκλειστος στην φυλακή, και τέσσερις τυνήσιους, οι οποίοι ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν έρθει άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με τον 'Ανις 'Αμρι, τον Τυνήσιο τρομοκράτη που οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου και στην συνέχεια σκοτώθηκε από Ιταλό αστυνομικό, τον Δεκέμβριο του 2016.

Την ώρα αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη έφοδοι στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης και της Νάπολης. Σύμφωνα με τον Τύπο, ένας από τους συλληφθέντες, σε τηλεφωνική του επικοινωνία, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «στους άπιστους που ζουν στην Δύση πρέπει κανείς να κόβει το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα».

Η ιταλική αστυνομία, τις ημέρες αυτές, έχει εντείνει την δράση της κατά υπόπτων για τρομοκρατία, σε μια προσπάθεια μείωσης του κινδύνου επιθέσεων στην χώρα, κατά το Πάσχα των καθολικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT