Τέσσερις Ιρανοί νεκροί από την αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Τέσσερις Ιρανοί νεκροί από την αεροπορική επιδρομή στη Συρία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις Ιρανοί σκοτώθηκαν στη Συρία, στην αεροπορική επιδρομή που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ σε αεροπορική βάση του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Χομς, ανέφερε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. Δαμασκός, Μόσχα και Τεχεράνη κατηγορούν ευθέως το Ισραήλ για την επίθεση, καθώς το τελευταίο έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν πλήγματα εναντίον της Συρίας, στο πλαίσιο της εμφύλιας σύγκρουσης που μαστίζει τη χώρα.

Παρότι το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα, αξιωματούχοι της χώρας ανέφεραν ότι αεροπορική βάση που δέχτηκε το πλήγμα φιλοξενούσε Ιρανούς στρατιώτες, τονίζοντας ότι το Ισραήλ δεν θα δεχτεί μία τέτοιου τύπου ιρανική παρουσία τόσο κοντά στα σύνορα του.

«Μετά την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος σε μια αεροπορική βάση της Χομς στη Συρία, τρεις υπερασπιστές των Ιερών Τόπων (…) έπεσαν μάρτυρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το Fars. Οι Ιρανοί μαχητές που έχουν σταλεί στη Συρία αποκαλούνται Οι «υπερασπιστές των Ιερών Τόπων» για τους οποίους κάνει λόγο το πρακτορείο, είναι οι Ιρανοί μαχητές που έχουν σταλεί στη Συρία, για να υπερασπιστούν τους σιιτικούς ιερούς τόπους της χώρας και συγκεκριμένα έναν σιιτικό ναό κοντά στη Δαμασκό.

Το Fars πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, στον ιδεολογικό στρατό του ιρανικού καθεστώτος, ο οποίος βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της υποστήριξης που παρέχει η Ισλαμική Δημοκρατία στο καθεστώς της Δαμασκού. Τουλάχιστον χίλια μέλη τους έχουν χάσει τη ζωή τους στον αγώνα υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, μεταξύ των οποίων και ανώτερα στελέχη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή