Σενάρια από Yeni Safak για «χτύπημα» σε ελληνικό πλοίο

Σενάρια από Yeni Safak για «χτύπημα» σε ελληνικό πλοίο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποίησε στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε επίσης πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση κοντά και περιμετρικά της νήσου Ρω, που βρίσκεται στα δυτικά του Καστελόριζου.  

Yeni Safak: Τουρκικό σενάριο για «χτύπημα» σε ελληνικό πλοίο 

Λίγες μόνο ώρες μετά το περιστατικό πάνω από την Ρω, ο τουρκικός Τύπος προχωρά σε ύποπτα σενάρια περί «χτυπήματος» ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο: «Αν "χτυπηθεί" και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» και ουσιαστικά μιλάει για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο με σκοπό να πληγεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Αν και στο δημοσίευμα δεν συνδέεται ευθέως η προβοκάτσια με τους γκιουλενιστές, γίνεται, ωστόσο, αναφορά στην κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία το 2015 – στα σύνορα με τη Συρία- με την γείτονα να επιιρίπτει αργότερα ευθύνες σε γκιουλενιστές αξιωματικούς.

Ειδικότερα, στο επίμαχο δημοσίευμα ο αρθογράφος γράφει: «Οταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο το να γίνει κάποιο ατύχημα ας πούμε ένα τουρκικό μαχητικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο, τότε ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιήσουν συμμαχία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η Τουρκία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή