Η ρωσική κυβέρνηση «μάλλον» πίσω από κυβερνοεπίθεση

Η ρωσική κυβέρνηση «μάλλον» πίσω από κυβερνοεπίθεση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. «Πολύ πιθανό» η Ρωσία να είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από μια κυβερνοεπίθεση η οποία είχε ως στόχο τη γερμανική κυβέρνηση. Ο αρχηγός της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε, χθες, ότι είναι «πολύ πιθανό» η ρωσική κυβέρνηση να βρίσκεται πίσω από μια κυβερνοεπίθεση εναντίον δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Γερμανία, παρότι παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να είναι 100% βέβαιος ότι κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Ο Μάασεν επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι οι γερμανικές αρχές παρακολούθησαν προσεκτικά την επίθεση όταν έγινε αντιληπτή τον Δεκέμβριο και ότι αυτή δεν προκάλεσε κάποια ζημιά, ούτε έγινε σαφές αν υπήρχε αθέμιτη πρόσβαση και διαρροή προσωπικών δεδομένων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όπως διαπιστώθηκε η κυβερνοεπίθεση είχε ρωσική προέλευση, παρότι δεν συνδέεται με την APT28, τη ρωσική ομάδα χάκερ, η οποία το 2015 είχε επιτεθεί στη γερμανική Κάτω Βουλή.

Οταν κλήθηκε, ωστόσο, να επιβεβαιώσει πληροφορίες Γερμανών βουλευτών όπως και πηγών ασφαλείας, ο Μάασεν αρνήθηκε να σχολιάσει κατά πόσον η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση συνδέεται με μια άλλη ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών, που αυτοαποκαλούνται Snake (Φίδι) ή Turla.

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποδεικνύονται ένας μείζων πονοκέφαλος για τις σύγχρονες διαδικτυωμένες κοινωνίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή