The Baghdad Post: Φυγαδεύτηκε σε ρωσικό καταφύγιο ο Ασαντ

The Baghdad Post: Φυγαδεύτηκε σε ρωσικό καταφύγιο ο Ασαντ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ιρακινής εφημερίδας «The Baghdad Post» μεταδίδει πληροφορίες πως ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ φυγαδεύτηκε στο ρωσικό καταφύγιο Khmeimim υπό τον φόβο επίθεσης κατά της Συρίας μετά τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σύρος πρόεδρος εγκατέλειψε χθες το Προεδρικό Μέγαρο στην Δαμασκό συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται οχυρωμένος σε καταφύγιο «χωρίς παράθυρα» παρουσία μόνο Ιρανών – και όχι Σύρων – αξιωματούχων, όπως γράφει το δημοσίευμα, στην παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου, Τζαμπλέ, στη δυτική ακτή της Συρίας. Η Τζαμπλέ είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Κυβερνείου της Λαττάκειας της Συρίας. 

«Αναλυτές ισχυρίζονται ότι τις συριακές υποθέσεις διαχειρίζονται επί του παρόντος Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι, καθώς έχει απαγορευτεί στον Ασαντ να προβεί σε οποιαδήποτε επικοινωνία υπό τον κίνδυνο αποκάλυψης της θέσης του», γράφει η ιρακινή εφημερίδα. 

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες. 

Οι εν λόγω φήμες έρχονται στο φως λόγω της ενδεχόμενης στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας την οποία φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, ως μία απάντηση στην επίθεση με χημικά κατά των πολιτών στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα το περασμένο Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή