Πώς βρήκαν τον «δολοφόνο του Γκόλντεν Στέιτ»

Πώς βρήκαν τον «δολοφόνο του Γκόλντεν Στέιτ»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια εντόπισε τον κατά συρροήν «δολοφόνο του Γκόλντεν Στέιτ», ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε 12 ανθρώπους και βίασε περίπου 45 γυναίκες, μέσω γενεαλογικών ιστότοπων, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελέως Αν Μαρί Σούμπερτ.

Ο Στιβ Γκρίπι, αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας του Σακραμέντο, επιβεβαίωσε προχθές Πέμπτη τις πληροφορίες της εφημερίδας Sacramento Bee, η οποία εξηγούσε σε άρθρο της τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Αντζελο, 72 ετών, ο οποίος τρομοκρατούσε την Καλιφόρνια επί περισσότερα από δέκα χρόνια από το 1974 έως το 1986.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δείγματα DNA από τους τόπους των εγκλημάτων. Επί μήνες τα συνέκριναν με τα γενεαλογικά προφίλ που είναι διαθέσιμα σε ιστότοπους όπως το Ancestry και το Genealogy. Οι ερευνητές και η ομάδα της εισαγγελέως εξέτασαν τα γενεαλογικά δέντρα οικογενειών, το DNA των οποίων έμοιαζε με τα δείγματα που είχαν στα χέρια τους.

Τελικά την προηγούμενη Πέμπτη η έρευνα κατέληξε στον Ντι Αντζελο, ο οποίος ζούσε στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν πολλά από τα εγκλήματα, σε ένα προάστιο του Σακραμέντο, και είχε τη σωστή ηλικία.

Στη συνέχεια όλα κύλησαν πολύ γρήγορα: η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί τον Ντι Αντζελο για να πάρει δείγματα του DNA από τα σκουπίδια του, τα οποία ανέλυσαν. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι αυτός είναι ο «δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ» και η αστυνομία οργάνωσε την επιχείρηση της σύλληψής του. Εκπληκτος δεν προέβαλε αντίσταση.

Προς το παρόν, κρατείται σε φυλακή της κομητείας κατηγορούμενος για τον φόνο το 1978 της Κέιτι και του Μπράιαν Μαγκιόρε στο Ράντσο Κόρντοβα κοντά στο Σακραμέντο.

Ο Ντι Αντζελο αναμενόταν να παρουσιαστεί χθες ενώπιον δικαστηρίου στο Σακραμέντο για να του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες για όλα τα εγκλήματα.

Τα εγκλήματά του ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1976 με τον βιασμό ενός κοριτσιού. Ο Ντι Αντζελο σταμάτησε τα εγκλήματά του το 1986, με τον βιασμό και τον φόνο 18χρονης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή