Ανάληψη ευθύνης του ΙSIS για την επίθεση στην ορθόδοξη ρωσική εκκλησία στην Τσετσενία

Ανάληψη ευθύνης του ΙSIS για την επίθεση στην ορθόδοξη ρωσική εκκλησία στην Τσετσενία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη της επίθεσης στη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στην Τσετσενία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά συνολικά ατόμων, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η οργάνωση δεν έδωσε στην δημοσιότητα κάποια απόδειξη ως στήριξη της ανάληψης ευθύνης. 

Ειδικότερα δύο αστυνομικοί, ένας πολίτης αλλά και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο κέντρο του Γκρόζνι, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο. 

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με την ασφάλεια της εκκλησίας (…) και ένας πολίτης σκοτώθηκαν», διευκρίνεσε με σχετική της ανακοίνωση η ρωσική επιτροπή έρευνας, η οποία προσθέτει πως άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν την επίθεση στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο κέντρο του Γκρόζνι, εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο κέντρο του Γκρόζνι», έγραψε χρακατηριστικά το Amaq. 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή