ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα κάποια μέρα θα γίνει ένα μεγάλο οικονομικό και χρηματοοικονομικό κράτος

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα κάποια μέρα θα γίνει ένα μεγάλο οικονομικό και χρηματοοικονομικό κράτος

Την πεποίθηση ότι η Βόρεια Κορέα κάποια μέρα θα είναι ένα μεγάλο οικονομικό και χρηματοοικονομικό κράτος, εξέφρασε μέσω tweet ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο tweet του ο Τραμπ αναφέρει: «Η αμερικανική αντιπροσωπεία έχει φτάσει στη Βόρεια Κορέα για να πραγματοποιήσει τις προετοιμασίες για τη συνάντηση μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ειλικρινά πιστεύω ότι η Βόρεια Κορέα έχει μία λαμπρή δυναμική και θα γίνει κάποια μέρα ένα μεγάλο οικονομικό και χρηματοοικονομικό κράτος. Ο Κιμ συμφωνεί μαζί μου σε αυτό. Θα γίνει».

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε μία συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

«Μία αμερικανική αντιπροσωπεία έχει αυτή τη στιγμή συνομιλίες με βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόν», προσθέτει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης, που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου, αφού προηγουμένως ο ίδιος είχε ανακοινώσει την ματαίωσή της.