ΚΟΣΜΟΣ

Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Μιλάνου

Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Μιλάνου

Με άνοδο άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά την απόρριψη χθες από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα του διορισμού ενός ευρωσκεπτικιστή στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας.

Γύρω στις 07:30 ώρα Γκρίνουϊτς (10:30 ώρα Ελλάδος), ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib κέρδιζε 1,05% και διαμορφωνόταν στις 22.633 μονάδες, αφού είχε ανέλθει σε σχεδόν 2% ένα τέταρτο νωρίτερα.

Μεταξύ των κύριων μετοχών που σημείωσαν σημαντική αύξηση είναι αυτές των: UniCredit, η οποία κέρδιζε 2,12% για να διαμορφωθεί στα 15,716 ευρώ, η Italgas +2,07% στα 4,738 ευρώ, Enel +1,83% στα 4,836 ευρώ, Snam 1,76% στα 3,704 ευρώ και Ubi Banca +1,6% στα 3,683 ευρώ.

Ο Ματαρέλα αρνήθηκε χθες να διορίσει επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας τον ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα, τον οποίο υποστήριζαν ο Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι, οι δύο νικητές των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, οι οποίοι διαθέτουν κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σήμερα ο Ιταλός πρόεδρος ετοιμάζεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρλο Κοταρέλι, υποστηρικτή της πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας, για να ηγηθεί της χώρας προτού γίνουν νέες εκλογές.

Η προοπτική σχηματισμού μιας ευρωσκεπτικιστικής κυβέρνησης είχε προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές εδώ και περίπου 10 μέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ