ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Συνελήφθη μέλος της παγκόσμιας σπείρας «Ροζ Πάνθηρες»

kypros-synelifthi-melos-tis-pagkosmias-speiras-roz-panthires-2253894

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 48χρονου από το Μαυροβούνιο, ο οποίος παραδόθηκε από τις ισπανικές αρχές στις αρχές της Δημοκρατίας, σε σχέση με τη ληστεία κοσμηματοπωλείου, που διαπράχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2009, στη Λεμεσό.

Ο ύποπτος θεωρείται ως μέλος της γνωστής σπείρας «Ροζ πάνθηρες» που δρουν ανά το παγκόσμιο και εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Απασχόλησε,δε, τις ισπανικές και άλλες αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να γίνει κατορθωτή η καταδίκη του, ενώ συνδέθηκε επιστημονικά με την ληστεία του 2009, από όπου είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 212 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τις Ισπανικές Αρχές, καταζητείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ένοπλης ληστείας κοσμηματοπωλείου που διαπράχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, 2009 στη Λεμεσό, όπου κλάπηκαν κοσμήματα αξίας 212.000 ευρώ.

Μετά από δικαστική διαδικασία που έγινε, αποφασίστηκε η έκδοση του 48χρονου στην Κύπρο, όπου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται δεύτερος Μαυροβούνιος, εναντίον του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.