La Repubblica: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κέρδισε το λαχείο»

La Repubblica: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κέρδισε το λαχείο»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ιστορική συνάντηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη και του Αμερικανού προέδρου στη Σιγκαπούρη, αναφέρεται σε σχόλιό της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ιδέα της συνάντησης με τη συμμετοχή των δυο πρώην θανάσιμων εχθρών, ήταν του Κιμ Γιονγκ Ουν. Κέρδισε το τζακπότ στην κλήρωση της Ιστορίας: τριάντα ετών, επικεφαλής ενός εγκληματικού καθεστώτος που απομονώθηκε από τον κόσμο ολόκληρο, κατάφερε να τον αντιμετωπίσει ο αμερικανός πρόεδρος, ως ίσος προς ίσον, με την προσοχή που δίδεται σε έναν μεγάλο πολιτικό. Πρόκειται για τον αμερικανό πρόεδρο ο οποίος δεν διστάζει να προσβάλει την γερμανίδα καγκελάριο και τον καναδό πρωθυπουργό. Και για τον Τραμπ, βέβαια, η θετική προβολή, τις ώρες αυτές, είναι εντυπωσιακή», γράφει η La Repubblica.

«Πέτυχε την βελτίωση των σχέσεων με το κόκκινο βασίλειο που έκανε να τρέμει τον κόσμο ολόκληρο, με πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές. Μετά την επιχείρηση Νίξον-Μάο, ο Τραμπ θα προσπαθήσει να μείνει στην Ιστορία ως ο ηγέτης της Επικίνδυνης Αποστολής της τρίτης χιλιετίας. Αναμένουμε λεπτομέρειες, όμως, σχετικά με το τι πραγματικά υποσχέθηκε και τι είδους υποχωρήσεις έκανε η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας», συμπληρώνει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Προς το παρόν ο Κιμ και ο Τραμπ μπορούν να "λιάζονται" κάτω από το φιλικό φως των προβολέων, αφού η επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα. Στην συνέχεια, βέβαια, θα πρέπει να γίνουν οι ρεαλιστικοί λογαριασμοί με αυτή την πραγματικότητα», σημειώνει τέλος η La Repubblica.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή