Δύο τουρίστες νεκροί σε γκρεμό, για την τέλεια σέλφι

Δύο τουρίστες νεκροί σε γκρεμό, για την τέλεια σέλφι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ. Από βράχο ύψους 30 μέτρων έπεσε ζευγάρι τουριστών, χάνοντας τη ζωή του, σε μια προσπάθεια να τραβήξει την ιδανική φωτογραφική αυτοπροσωπογραφία, γνωστή και ως «σέλφι».

Το περιστατικό καταγράφηκε στο παραλιακό χωριό Ερισέρα, 40 χιλιόμετρα βόρεια της Λισσαβώνας, που προσελκύει χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο χάρη στην εντυπωσιακή θέα και τα απειλητικά κύματα. Οι δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και η Βρετανίδα σύντροφός του, έπεσαν από τον απόκρημνο βράχο τα ξημερώματα της Τρίτης, με τις σορούς τους να καταλήγουν σε δύσκολα προσπελάσιμη περιοχή της παραλίας Πεσκαδόρες. Ψαράδες της Ερισέρα εντόπισαν τα πτώματά τους το πρωί της Τετάρτης, ενώ κοντά στις σορούς βρισκόταν κινητό τηλέφωνο με τη φωτογραφία των άτυχων επισκεπτών τη στιγμή της πτώσης τους. Ο Ρούι Περέρα ντε Τέρα, επικεφαλής των σωστικών υπηρεσιών του λιμανιού Κασκαΐς, βόρεια της Λισσαβώνας, επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις, που ήθελαν το ζευγάρι να βρίσκει τον θάνατο στην προσπάθειά του να βγάλει φωτογραφία σέλφι. «Ολα δείχνουν ότι έπεσαν στο κενό την ώρα που φωτογραφίζονταν. Τα πτώματά τους εντόπισαν ψαράδες και υπάλληλος του δήμου, που είχε μεταβεί εκεί το ξημέρωμα για να καθαρίσει την παραλία», ανέφερε ο κ. Ντε Τέρα.

Θύματα

Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και οι επικίνδυνες πόζες στο χείλος του γκρεμού έχουν οδηγήσει στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, μετά την επικράτηση των σέλφι. Κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώνεται σε κάποιο σημείο του κόσμου προσπαθώντας να φωτογραφηθεί σε πρωτότυπη ή επικίνδυνη πόζα. Θρυλική έχει μείνει η περίπτωση 66χρονου Ιταλού τουρίστα σε πάρκο της Κένυας, ο οποίος βρήκε τον θάνατο το 2016 στην προσπάθειά του να φωτογραφηθεί δίπλα σε ελέφαντα που τον ποδοπάτησε. Τον ίδιο χρόνο, Ινδός ερασιτέχνης φωτογράφος έπεσε σε γκρεμό 60 μέτρων ενώ προσπαθούσε να φωτογραφηθεί με φίλο του σε χαράδρα της Λονάβλα.

Πέρυσι τον Απρίλιο, Σκωτσέζος τουρίστας σκοτώθηκε σε αυτοκινητόδρομο τη Γερμανίας, καθώς προσπαθούσε να τραβήξει σέλφι κοντά στο Αμβούργο.

Τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία σκοτώθηκε τον Νοέμβριο του 2017, όταν έπεσε από το παράθυρο ξενοδοχείου της βρετανικής πρωτεύουσας, στην προσπάθειά της να αποκτήσει την «τέλεια σέλφι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή