ΚΟΣΜΟΣ

Η σύγχυση με τη χειραψία και η αμηχανία του Τραμπ (βίντεο)

Η σύγχυση με τη χειραψία και η αμηχανία του Τραμπ (βίντεο)

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μονοπώλησε την ειδησεογραφία. Η πρώτη χειραψία, το πρώτο βλέμμα, οι πρώτες κουβέντες που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες αποτυπώθηκαν σε βίντεο που έκαναν τον γύρο του κόσμου και ειδικοί ανέλυσαν καρέ – καρέ τις κινήσεις τους.

Το βίντεο όμως από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, που μετέδωσε ζωντανά την πρώτη, ιστορική αυτή συνάντηση των δύο ηγετών, αποκάλυψε μία αμήχανη στιγμή του Τραμπ.

Το βίντεο αρχίζει με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να περπατούν ο ένας προς τον άλλον. Ακολουθεί η πρώτη χειραψία, δύο κουβέντες, με τα φλας των φωτογράφων να έχουν πάρει φωτιά.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος συναντά την αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον βορειοκορεάτη ηγέτη. Στο 55 δευτερόλεπτο του βίντεο, η κάμερα κατέγραψε ένα αστείο στιγμιότυπο: ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει το χέρι του σε έναν αξιωματούχο του στρατού και εκείνος κάνει στρατιωτικό χαιρετισμό και στη συνέχεια του δίνει το χέρι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν κάποια δευτερόλεπτα αμηχανίας. Όμως, ο Τραμπ δεν πτοήθηκε και του.. απάντησε κάνοντας και εκείνος στρατιωτικό χαιρετισμό.

Βέβαια, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι θα πρέπει να δείτε το βίντεο με τον ήχο ανοιχτό. Και αυτό γιατί τη συνάντηση περιγράφει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η γνωστή παρουσιάστρια της βορειοκρεατικής τηλεόρασης, Ρο Τσουν Χι.