Εκτροφή μελισσών σε κάθε κήπο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μέλισσες είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση. Πρόκειται για ένα δυσάρεστο νέο με ενδεχομένως ολέθριες συνέπειες: αν δεν υπάρχουν μέλισσες να λειτουργούν ως φυσικοί επικονιαστές, τότε το 1/3 των φυτών που μας προμηθεύουν τροφή μπορεί να εξαφανιστεί. Ενας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ντοκιμαντέρ και άρθρων σχετικών με το ζήτημα προαναγγέλλουν ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Είναι αναπόφευκτη, όμως, η εξαφάνιση αυτών των τόσο σημαντικών εντόμων; Μπορούμε να δράσουμε ατομικά και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε αυτή την τάση;

Αν η απαγόρευση των εντομοκτόνων είναι πέρα των δυνατοτήτων μας, η νεοφυής επιχείρηση Wildbiene + Partner, με έδρα τη Ζυρίχη, δίνει σε καθέναν από εμάς τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στη διάσωση της μέλισσας με μια απλή πράξη. Τοποθετώντας μία κυψέλη για μέλισσες του είδους χτίστη στο μπαλκόνι ή στον κήπο, καθένας από εμάς μπορεί να γίνει εκτροφέας και να δώσει στις μέλισσες ένα μέρος να αναπαραχθούν.

Σε αντίθεση με τη μελιτοφόρο μέλισσα, η μέλισσα χτίστης δεν έχει βασίλισσα και δεν τσιμπάει. Η συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί επικονιαστές: μία μέλισσα χτίστης μπορεί να επικονιάσει όσα φυτά μπορούν να επικονιάσουν 300 μελιτοφόρες μέλισσες. Αγοράζοντας μία κυψέλη, οι μελλοντικοί εκτροφείς παρέχουν σε αυτές τις μέλισσες ένα μέρος όπου μπορούν να αναπαραχθούν. Σύμφωνα με τους δύο βιολόγους που εμπνεύστηκαν, κάθε κυψέλη μπορεί να συνεισφέρει στη γέννηση πάνω από 100 μελισσών κάθε χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT