Πλαστικό στη ζωή, βιολογικό στον θάνατο

Πλαστικό στη ζωή, βιολογικό στον θάνατο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλαστικό ανταποκρίνεται στον ντόρο γύρω από το όνομά του. Αντί να το επαινούν γι’ αυτό, το στηλιτεύουν. Τα ζώα δεν δείχνουν την αναμενόμενη ευγνωμοσύνη που δηλητηριάζονται από πλαστικές μικροΐνες και κουτάκια μπίρας.

Τώρα, μια ισραηλινή εταιρεία προσφέρει μία λύση για μέρος του προβλήματος: το λεπτό πλαστικό φιλμ που χρησιμοποιείται για συσκευασίες. «Τα πλαστικά φιλμ της TIPA μοιάζουν με πλαστικό και συμπεριφέρονται ως πλαστικό αλλά τελειώνουν τη ζωή με τρόπο ανάλογο με τις φλούδες του πορτοκαλιού», εξηγεί ο διευθυντής marketing της εταιρείας, Μεράβ Κόρεν.

Κάθε μέρος του, από το ίδιο το φιλμ ώς την κολλητική ουσία, είναι 100% κομποστοποιήσιμο. Ούτε ένα μόριο δεν θα προστεθεί στη «Μεγάλη Δίνη Πλαστικού του Ειρηνικού» που απλώνεται μεταξύ της Χαβάης και της Καλιφόρνιας. Η διάσωση του πλανήτη, μεταξύ άλλων, σημαίνει τοπική παραγωγή – δεν είναι κάποιο μεγάλο κόλπο να κατασκευάσει κανείς ένα απολύτως οικολογικό προϊόν και μετά να το μεταφέρει αεροπορικώς σε όλο τον κόσμο. Η TIPA εσκεμμένα κατασκευάζει το καινοτόμο φιλμ της, χρησιμοποιώντας τα ίδια μηχανήματα με τα οποία παρασκευάζεται το συμβατικό πλαστικό, τροποποιώντας τη μέθοδο ώστε να προκύπτει το βιοδιασπώμενο προϊόν της, σημειώνει η Daphna Nissenbaum, ιδρύτρια και CEO της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι καθώς η τεχνολογία της γίνεται γνωστή και πιο οικονομική, η εταιρεία μπορεί να αυξήσει ταχέως την παραγωγή. Και αν δεν κάνετε κομποστοποίηση; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η συσκευασία της TIPA βιοδιασπάται σταδιακά, ώσπου σε λίγα χρόνια το πολύ αποσυντίθεται πλήρως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή