ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Εκτελέσεις 12 ατόμων που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία

irak-ekteleseis-12-atomon-poy-eichan-katadikastei-gia-tromokratia-2259129

Εκτελέστηκαν στο Ιράκ δώδεκα άτομα που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία, σε εφαρμογή της διαταγής που είχε δώσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι.

Ειδικότερα, ο Αμπάντι διέταξε να εκτελεστούν άμεσα όλοι οι τζιχαντιστές που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, σε αντίποινα για τη δολοφονία, από μέλη του Ισλαμικού Κράτους, οκτώ ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν την Τετάρτη.

Ο Αμπάντι «διατάζει την άμεση τιμωρία των τρομοκρατών που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο με τελεσίδικες αποφάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει όλους εκείνους των οποίων η έφεση έχει απορριφθεί και η θανατική ποινή έχει επικυρωθεί από τον πρόεδρο της χώρας.

Οι θανατοποινίτες τζιχαντιστές ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλές γυναίκες και υπήκοοι άλλων χωρών.

Ο Αμπάντι είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι «θα εκδικηθεί» για τη δολοφονία των οκτώ ομήρων του Ισλαμικού Κράτους, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βαγδάτη με το Κιρκούκ.