Ο Μακρόν ανέλαβε την ευθύνη για Μπεναλά

Ο Μακρόν ανέλαβε την ευθύνη για Μπεναλά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Νέες επικρίσεις από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη δήλωσή του, με την οποία φάνηκε να ρίχνει το «γάντι» στους αντιπάλους του όσον αφορά το σκάνδαλο του σωματοφύλακά του, Αλεξάντρ Μπεναλά. «Είναι σαν άσεμνη χειρονομία, αυτό που έκανε προχθές το βράδυ, σαν να λέει στην αντιπολίτευση, στους δημοσιογράφους, στον Τύπο, αλλά και στη Γαλλία “άντε γ…”», σχολίασε ο Μπρουνό Ρεταϊγιό, επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος στην Ανω Βουλή. «Δεν θα έπρεπε να μιλάει πρώτα στους δικούς του» προσέθεσε, ενώ ο ακροαριστερός βουλευτής, Αλεξί Κορμπιέρ, κατηγόρησε τον Μακρόν ότι προσπαθεί να εκφοβίσει την αντιπολίτευση. Εμφανιζόμενος σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και του υπουργικού του συμβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την υπόθεση, παρόλο που δεν είχε αναφερθεί στο ζήτημα την περασμένη εβδομάδα. «Αν θέλουν να αναλάβει κάποιος την ευθύνη, αυτός βρίσκεται μπροστά σας. Ας έρθουν να με βρουν», είπε σε βίντεο, το οποίο διέρρευσε στα ΜΜΕ. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι αποκήρυξαν την ενέργειά του ως ανέξοδο τσαμπουκά. Οι επικριτές του επιμένουν ότι απέτυχε να τιμωρήσει τον Μπεναλά, επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του, ή να τον παραπέμψει για το επεισόδιο, στο οποίο φέρεται να ξυλοκοπεί διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας της Πρωτομαγιάς. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από όταν ανέλαβε την εξουσία ο Μακρόν και η αντιπολίτευση απειλεί να υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του, η οποία ωστόσο είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη.

«Αυτό που βλέπω είναι ένας Τύπος που δεν ψάχνει πλέον την αλήθεια. Βλέπω μια τέταρτη εξουσία που θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, προκαλώντας συγκρίσεις με τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ κατά των ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή