Το τελευταίο ταξίδι του «Μπίμπο»

Το τελευταίο ταξίδι του «Μπίμπο»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρεία, που έκλεψε αεροπλάνο από αεροδρόμιο του Σιάτλ για μια «τελευταία» πτήση, απολάμβανε τα προνόμια που είχε λόγω δουλειάς ώστε να ταξιδεύει στον κόσμο, σύμφωνα με τις καταχωρίσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ρίτσαρντ Ράσελ, στον οποίο άρεσε να τον αποκαλούν Μπίμπο, ήταν ένας 29χρονος που ζούσε στο Σάμνερ της Ουάσιγκτον. Είχε γεννηθεί στο Κι Γουέστ της Φλόριντα και είχε μετακομίσει στο Ουασίλα της Αλάσκας όταν ήταν 7 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει στο πλαίσιο μαθήματος επικοινωνίας σε κολέγιο. Οι Αρχές δεν ανακοίνωσαν επισήμως το όνομά του, όμως η οικογένειά του και πολλά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστή την ταυτότητά του.

Ο Ράσελ εργαζόταν για την Horizon Airlines, «αδελφή» αεροπορική εταιρεία της Alaska Airlines, ως μέλος των υπηρεσιών εδάφους. Βοηθούσε τους χειριστές των αποσκευών και ανήκε στην ομάδα ρυμούλκησης της Horizon, η οποία μετακινούσε αεροπλάνα στην πίστα του αεροδρομίου. Ηταν μια δουλειά που του έδινε το προνόμιο «να μπορώ να πετάω στην Αλάσκα, όποτε θέλω», είχε γράψει στην ιστοσελίδα. Σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο YouTube τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ράσελ δείχνει αποσκευές να φορτώνονται σε αεροσκάφη και περιγράφει τι μπορεί να συνεπάγεται η ζωή στις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου. «Σηκώνω πολλές βαλίτσες», λέει και προσθέτει ότι «μου επιτρέπει να κάνω μερικά ωραία πράγματα». Στη συνέχεια υπάρχουν φωτογραφίες από ταξίδια που έκανε: πτήση πάνω από φιορδ της Αλάσκας, επίσκεψη σε χωράφια λεβάντας στη Γαλλία, περιοδεία στο Γιουκατάν του Μεξικού παρακολούθηση ενός ματς κέρλινγκ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. «Στο τέλος υπάρχει ισορροπία», λέει στο βίντεο.

Δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις καταχωρίσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μελετά για να γίνει πιλότος, όμως σε ορισμένες μιλάει για τη χριστιανική πίστη του και το ενδεχόμενο να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι Αρχές λένε πως έκλεψε τη νύχτα της Παρασκευής ένα άδειο ελικοφόρο αεροσκάφος Bombardier Q400, μήκους 32,61 μέτρων, από την περιοχή συντήρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Σιάτλ – Τακόμα. Πέταξε για περίπου μία ώρα, συχνά αλλοπρόσαλλα και κάνοντας απόπειρες για εναέριους ελιγμούς, πριν συντριβεί στο νησί Κέτρον στο Πάτζετ Σάοντ, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά. Φαίνεται πως ενήργησε μόνος και πως είχε τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή