ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για παραβίαση των emails της Κλίντον – Τι απαντά το Πεκίνο

trumpkontino

Για παραβίαση των emails της Χίλαρι Κλίντον το 2016 κατηγορεί την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για παραβίαση αποχαρακτηρισμένων εγγράφων, ενώ καλεί το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβουν, διαφορετικά η αξιοπιστία τους θα χαθεί για πάντα.

«Τα emails της Χίλαρι Κλίντον, πολλά από τα οποία είναι Απόρρητες Πληροφορίες, χακαρίστηκαν από την Κίνα. Η επόμενη κίνηση καλύτερα να είναι από FBI & DOJ [υπουργείο Δικαιοσύνης] αλλιώς, έπειτα από όλες τις άλλες γκάφες τους (Κόμεϊ, ΜακΚέιμπ, Στρζοκ, Πέιτζ, Oρ, FISA, Βρώμικος φάκελος κ.λπ.), η αξιοπιστία τους θα έχει χαθεί για πάντα» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η απάντηση του Πεκίνου

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter ότι η Κίνα "χάκαρε" τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας το 2016 για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Η Κίνα είναι υπέρμαχος της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και αντιτίθεται σε όλες τις μορφές ηλεκτρονικής πειρατείας, δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την παραβίαση δεδομένων δημοκρατικών υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές του 2016. Μάλιστα Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απήγγειλε τον Ιούλιο κατηγορίες σε 12 αξιωματούχους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για παραβίαση των δικτύων υπολογιστών της Κλίντον και της παράταξης των Δημοκρατικών.

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά τον ρόλο της Μόσχας στις εκλογές του 2016 παρόλο που η τελευταία αλλά και ο ίδιος ο Τραμπ αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.