Τσαβούσογλου: Επανέναρξη συνομιλιών με Ε.Ε. για την τελωνειακή ένωση – αναμένουμε αλλαγές στη visa

Τσαβούσογλου: Επανέναρξη συνομιλιών με Ε.Ε. για την τελωνειακή ένωση – αναμένουμε αλλαγές στη visa

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτεραιτότητα στις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να δώσει η Τουρκία κατά το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο κλίμα της χθεσινής του τοποθέτησης από τη Λιθουανία. 

Η γείτονος επιθυμεί να δει τους καρπούς των προσπαθειών με την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του καθεστώτος θεωρήσεων (visa), επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι δεν αναμένει να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όσο η Αυστρία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, δηλαδή μέχρι τα τέλη του έτους.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα εργαστεί για την επιτάχυνση των πολιτικών μεταρρυθμίσεων, εστιάζοντας στη δικαιοσύνη, τις ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός ζήτησε την επανέναρξη των συνομιλιών με την Ε.Ε. για την τελωνειακή ένωση. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας. 

Στα τέλη Ιουνίου η Αγκυρα, με αφορμή την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διαπίστωνε ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ε.Ε., ενώ οι ενταξιακές συνομιλίες έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, είχε επικρίνει τις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζεται άδικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή