Τουρκία: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ – Διεκδικεί αποζημίωση για την κράτησή του

Τουρκία: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ – Διεκδικεί αποζημίωση για την κράτησή του

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος αντιμετωπίζει δίκη στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με αίτημα να του δοθεί αποζημίωση για την κράτησή του στη χώρα αυτή.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει και την τουρκική και την γερμανική υπηκοότητα, είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον περσινό Φεβρουάριο και είχε αφεθεί ελεύθερος περίπου έναν χρόνο μετά. Τώρα προσφεύγει αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (περίπου 152.000 δολάρια) για την κράτησή του στην Τουρκία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter αργά χθες το βράδυ της γερμανικής πτέρυγας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Η δίκη του με την κατηγορία της τρομοκρατίας, της προπαγάνδας και της στάσης έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, προσθέτει στην ανάρτησή της η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικαλούμενη τον δικηγόρο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή