Τραμπ: Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης επεμβαίνουν ήδη στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

Τραμπ: Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης επεμβαίνουν ήδη στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον εταιρειών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Facebook Inc και η Τwitter Inc, ότι επεμβαίνουν στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές του 2018, χωρίς να προσφέρει οποιαδήποτε τεκμηρίωση του ισχυρισμού του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συντηρητικό ειδησεογραφικό μέσο Daily Caller.

Αναφερόμενος σε μέσα όπως το Facebook, το Twitter και το Google, o Αμερικανός πρόεδρος τα χαρακτήρισε «υπερ-φιλελεύθερα», τονίζοντας ότι νομίζει πως «έχουν ήδη» επέμβει στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι κατηγορίες του Τραμπ έρχονται λίγο μετά από μία άλλη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των ίδιων μέσων, τα οποία κατηγόρησε για πολιτική προκατάληψη εις βάρος του, σημειώνοντας ότι προβάλουν μόνο τις αρνητικές ειδήσεις που αφορούν το πρόσωπο του, «θάβοντας» τις θετικές. Με ανακοινώσεις τους, οι συγκεκριμένες εταιρίες αρνούνται ότι διακατέχονται από οποιαδήποτε πολιτική προκατάληψη προς ουδεμία κατεύθυνση.

«Η πραγματική ανάμιξη στις τελευταίες εκλογές ήταν εκείνη – αν κοιτάξετε, ουσιαστικά όλες εκείνες οι εταιρίες είναι υπερ-φιλελεύθερες εταιρίες προς όφελος της Χίλαρι Κλίντον», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Δημοκρατική αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία επενέβη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 με σκοπό να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ, κατηγορία την οποία αρνείται η Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή