ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις σοβαρά, το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι από επίθεση ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι και σιδηρολοστό, ο οποίος και συνελήφθη.

«Τίποτε σε αυτό το στάδιο δεν υποδεικνύει ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης έχει «αφγανική εθνικότητα».

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)-1

Ο άνδρας συνελήφθη από ομάδα ανδρών της ομάδας δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία.

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)-2

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 23:00 (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), στο 19ο διαμέρισμα, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, κατά μήκος του καναλιού του Ουρκ.

Κατά μία πηγή προσκείμενη στην έρευνα, ένας άνδρας «αφγανικής εθνικότητας» επιτέθηκε «σε ανθρώπους, που του ήταν άγνωστοι, στον δρόμο».

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)-3

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις σοβαρά, ανάμεσά τους δύο Αγγλοι τουρίστες. Ενας αυτόπτης μάρτυρας υπέστη νευρικό κλονισμό.

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)-4

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε συνοικία όπου δύο κινηματογράφοι της αλυσίδας MK2 βρίσκονται αντίκρυ στο κανάλι του Ουρκ.

Σύμφωνα με τον φύλακα του ενός από τους κινηματογράφους, ο οποίος μπόρεσε να δει μόνο το τελευταίο στάδιο της σκηνής, ένας άνδρας που είχε ήδη επιτεθεί σε κόσμο καταδιωκόταν από δύο άνδρες που προσπαθούσαν να τον πιάσουν.

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)-5

«Κρατούσε ένα σιδηρολοστό στο χέρι και τον πέταξε στον έναν από τους διώκτες του, κατόπιν έβγαλε μαχαίρι», είπε ο φύλακας σε έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)-6

Ερευνα για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και από πρόθεση διενεργείται από το 2ο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας, ανέφερε δικαστική πηγή.

Επίθεση με σιδηρολοστό και μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις τραυματίες (φωτογραφίες)-7

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ