Σαουδική Αραβία: Ανδρας συνελήφθη επειδή έτρωγε πρωινό με γυναίκα

Σαουδική Αραβία: Ανδρας συνελήφθη επειδή έτρωγε πρωινό με γυναίκα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Αιγύπτιος άνδρας συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία, μετά την κοινοποίηση στο Twitter ενός βίντεο που τον δείχνει να παίρνει το πρωινό του με μία γυναίκα σε κάποιο εστιατόριο.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στο μέσο κοινωνικό δικτύωσης, ένας άνδρας με αιγυπτιακή προφορά κάθεται και τρώει πρωινό δίπλα σε μία γυναίκα που φοράει νικάμπ, η οποία φέρεται να είναι από τη Σαουδική Αραβία.

Στη Σαουδική Αραβία η πράξη στην οποία προέβη ο άνδρας είναι παράνομη, καθότι στους χώρους εργασίας, στα εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους, οι «μεμονωμένοι άνδρες» κάθονται σε χωριστούς χώρους από τις οικογένειες, καθώς οι γυναίκες δεν πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτούς.

Στο βασίλειο της αραβικής χερσονήσου οι γύναικες δεν μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα, χωρίς να συνοδεύονται από τον «άντρα προστάτη» τους, ο οποίος συνήθως είναι ο πατέρας ή ο σύζυγος τους και σε ορισμένες περιπτώσεις ο αδερφός ή ακόμη και ο γιος τους.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έναν έντονο διάλογο στο Twitter, με το hashtag «Αιγύπτιος άνδρας παίρνει πρωινό με γύναικα από τη Σαουδική Αραβία» να έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 113.000 φορές. Στο διάρκειας 30 δευτερολέπτων βίντεο, ο άνδρας και η γυναίκα αστειεύονται με το γεγονός, ότι τρώνε πρωινό μαζί, χωρίς κανέναν άλλο «καλεσμένο».

Εντούτοις, το σημείο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη κατάπληξη στους Σαουδάραβες χρήστες του Twitter έρχεται στο τέλος του βίντεο, όταν η γυναίκα ταΐζει στο στόμα τον Αιγύπτιο άνδρα. Μάλιστα, πολλοί εξέφρασαν την απορία, γιατί αντιμετωπίζει κατηγορίες μόνο ο άνδρας και όχι και η γυναίκα.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί Αιγύπτιοι είδαν με έκπληξη τη δίωξη που αντιμετωπίζει ο συμπατριώτης τους, αναρωτώμενοι πως γίνεται να συλλαμβάνεται κάποιος για μία τόσο «αβλαβή» πράξη. Ειδικά, πολλοί επικεντρώθηκαν στην έντονη αντίθεση της συγκεκριμένης δίωξης με τη σχετική πρόοδο στο ζήτημα των γυναικείων δικαιωμάτων στη χώρα, στο πλαίσιο της οποίας οι γυναίκες απέκτησαν το δικαίωμα στην οδήγηση τον Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή