Πως σχολιάζει ο ευρωπαϊκός Τύπος την ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Πως σχολιάζει ο ευρωπαϊκός Τύπος την ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού Τύπου προκάλεσε η ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ειδικότερα, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εστιάζουν στην αναφορά του κ. Τσίπρα στον «ακροδεξιό λαϊκισμό», και στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για την οικονομία.

«O Α. Τσίπρας προειδοποιεί για το «τέρας του ακροδεξιού λαϊκισμού», είναι ο τίτλος της γαλλικής L’ Express.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας προειδοποίησε σήμερα τους ευρωβουλευτές έναντι της επιστροφής του "τέρατος του ακροδεξιού λαϊκισμού", υποσχόμενος παράλληλα «ένα νέο ξεκίνημα» για την Ελλάδα που βγήκε από την κηδεμονία των πιστωτών της», γράφει η γαλλική L’ Express.

Reuters: Η Ελλάδα θα τηρήσει τη δέσμευσή της για πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022

Το πρακτορείο Reuters εστιάζει στη φράση του πρωθυπουργού αναφορικά με τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος μέχρι το 2022 και σχολιάζει:

«Η Ελλάδα εξήλθε του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, ύστερα από οχτώ χρόνια οικονομικών αναδιαρθρώσεων. Οι πιστωτές της ευρωζώνης έδωσαν στην Ελλάδα 15 δισ. ευρώ για να ενισχύσει το ταμειακό αποθεματικό της και να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη για δύο έτη πριν χρειαστεί να επιστρέψει στις αγορές. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να επιτυγχάνει πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θα επιτύχει αυτούς τους στόχους».

Deutsche Welle: «Λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά το κάναμε».

Η Ελλάδα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γράφει η Deutsche Welle και προσθέτει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο υποσχέθηκε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και αποκατάσταση του ελληνικού κράτους, λέγοντας:

«Εχουμε ξεπεράσει την κρίση χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα».

«Τσίπρας στο ΕΚ: Η Ελλάδα τα κατάφερε» γράφει, τέλος, η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή