Οι πρώτες φωτογραφίες από την επέλαση του τυφώνα Φλόρενς

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επέλαση του τυφώνα Φλόρενς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση του τυφώνα Φλόρενς καθώς άνεμοι με ταχύτητες 165 χιλιομέτρων την ώρα λυγίζουν δέντρα και εκτοξεύουν αφρισμένο νερό στους δρόμους της ακτογραμμής των Outer Banks στην Καρολίνα, ξεκινώντας μία κατάσταση πολιορκίας που ενδέχεται να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο ακραίες όσο ο τυφώνας θα πλησιάζει την ακτογραμμή της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και θα προχωρά προς την ενδοχώρα.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επέλαση του τυφώνα Φλόρενς-1

Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι βροχοπτώσεις που θα ακολουθήσουν μπορεί να φτάσουν το ύψος του μέτρου κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι αρχές σε Βόρεια, Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια έχουν κηρύξει τις πολιτείες τους σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, ενώ έχουν κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια. Πολλοί από τους κατοίκους των πολιτειών βρίσκονται ήδη σε καταφύγια, ενώ τσουβάλια με άμμο έχουν τοποθετηθεί σε σπίτια που βρίσκονται στην ακτογραμμή της Καλιφόρνιας. Εκκενώθηκαν επίσης παράκτιοι οικισμοί υπό τον φόβο καταστροφικών πλημμυρών σε μεγάλο μέρος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επέλαση του τυφώνα Φλόρενς-2

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερες από 2.700 στρατιωτικές δυνάμεις, έχει γίνει αποθήκευση τροφίμων και νερού, ενώ έχουν δημιουργηθεί αρκετά καταφύγια. Παράλληλα, μετατόπιση των κυκλοφοριακών ρυθμών, έτσι ώστε οι μεγάλες οδικές αρτηρίες να οδηγήσουν μακριά από την ακτή και την εξασφάλιση 16 αντιδραστήρων πυρηνικής ενέργειας στις Καρολίνες και τη Βιρτζίνια. Ενδεικτικά, στη Τζόρτζια μόνο υπάρχουν αναφορές για 7.000 εκκενώσεις, ενώ έχουν στηθεί 71 καταφύγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή