Ερντογάν: Η ξαφνική άνοδος της Λίρας ήταν προσπάθεια οικονομικής δολοφονίας

Ερντογάν: Η ξαφνική άνοδος της Λίρας ήταν προσπάθεια οικονομικής δολοφονίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα μας δέχθηκε μία στυγερή οικονομική επίθεση μετά από μία σειρά δηλώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και συνέχισε: «Η ξαφνική άνοδος της Λίρας έναντι του δολαρίου ήταν μία προσπάθεια οικονομικής δολοφονίας».

Μιλώντας σε αξιωματούχους του κόμματός του, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η Τουρκία θα εξετάσει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου». Την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 6,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως υπουργεία της κυβέρνησής του επανεξετάζουν επενδυτικά σχέδια και δεν θα εξετάσουν την πραγματοποίηση περαιτέρω νέων επενδύσεων, αν και οι επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 70% έως 80% θα ολοκληρωθούν.

Δήλωσε επίσης πως η υπομονή του με τα επιτόκια έχει όρια. Κάλεσε τους Τούρκους να μετατρέψουν όλες τις οικονομίες τους σε τουρκικές λίρες και δήλωσε πως ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να εγκαταλείψει την παραγωγή και τις επενδύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή