Σαλβίνι: «Νέοι σκλάβοι» οι Αφρικανοί μετανάστες

Σαλβίνι: «Νέοι σκλάβοι» οι Αφρικανοί μετανάστες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. Με σκλάβους παρομοίασε τους Αφρικανούς μετανάστες ο Ιταλός ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι στη διάρκεια ευρωπαϊκού συνεδρίου για τη μετανάστευση και την ασφάλεια στην Αυστρία, προκαλώντας την οργή του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου. «Ακουσα κάποιον να λέει ότι χρειαζόμαστε τη μετανάστευση εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού. Εγώ βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», είπε ο Σαλβίνι στη διάρκεια συνεδρίασης, με τα σχόλιά του να βιντεοσκοπούνται και να μεταδίδονται ζωντανά στη σελίδα του στο Facebook.

«Με πληρώνουν οι πολίτες για να βοηθώ τους νέους ανθρώπους να αρχίσουν να ξανακάνουν παιδιά όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια. Και όχι για να ξεριζώνω τους εκλεκτούς της αφρικανικής νεολαίας και να τους αντικαθιστώ με τους Ευρωπαίους που δεν τεκνοποιούν πλέον. Ισως στο Λουξεμβούργο υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά και όχι να αποκτήσουμε νέους σκλάβους που θα αντικαταστήσουν τα παιδιά, τα οποία δεν κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αγανάκτηση

Ο Ζαν Ασελμπορν, υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, καθόταν λίγες θέσεις πιο πέρα από τον Σαλβίνι και φάνηκε να εξοργίζεται όσο μιλούσε ο Ιταλός πολιτικός. «Allez, allez, allez», του είπε στα γαλλικά («Αντε, άντε, άντε»), αφήνοντας να εννοηθεί ότι το παρατράβηξε. «Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες Ιταλούς μετανάστες. Ηρθαν ως μετανάστες, εργάστηκαν στο Λουξεμβούργο, ώστε να έχετε εσείς χρήματα στην Ιταλία για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», του απάντησε ο Ασελμπορν στα γαλλικά και συνέχισε με τη βρισιά «Merde alors!» (Λοιπόν, σκ…), εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

Προφανώς ο Λουξεμβούργιος πολιτικός αναφερόταν στις δεκαετίες μετά τον πόλεμο, όταν οι πολίτες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναγκάστηκαν να γίνουν μετανάστες για να καλύψουν τις ανάγκες για εργατικό δυναμικό. Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν Ευρωπαίοι και Αφρικανοί υπουργοί Εσωτερικών, καθώς και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επρόκειτο να ολοκληρωθεί αργά χθες το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή