Κούπες, στυλό, τσάντες, ρολόγια με τον Μακρόν

Κούπες, στυλό, τσάντες, ρολόγια με τον Μακρόν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τα φλιτζάνια με φωτογραφίες των μελών της βασιλικής οικογένειας αποτελούν μακρά παράδοση στη Βρετανία, ενώ ο Λευκός Οίκος πουλάει αναμνηστικά εδώ και χρόνια. Τώρα στον χορό μπαίνει και η Γαλλία, με το Μέγαρο των Ηλυσίων να προσφέρει προς πώληση προεδρικές κούπες και κλειδοθήκες για πρώτη φορά. Το εγχείρημα έχει την έγκριση του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου το πορτρέτο κοσμεί ένα πόστερ με κόστος 9,90 ευρώ – ένα από τα πολλά αντικείμενα που διατίθενται προς πώληση για τους συλλέκτες, τους θαυμαστές του προέδρου, τους τουρίστες και όποιον έχει στερέψει από ιδέες για δώρα. Η διαδικτυακή μπουτίκ (https://boutique.elysee.fr) περιλαμβάνει μπλουζάκια, ρολόγια, σημειωματάρια, τσάντες και στυλό, κάποια με τιμές που ίσως κόψουν την όρεξη των ενδιαφερομένων: ένα μπλε μπλουζάκι με κεντημένη τη λέξη «πρόεδρος» στο στήθος κοστίζει 55 ευρώ.

Η απόφαση να υπάρξει εμπορική εκμετάλλευση του προεδρικού brand ελήφθη πριν από μήνες, αλλά το όλο εγχείρημα ξεκινά σε μια περίοδο κατά την οποία τα ποσοστά δημοτικότητας του 40χρονου ηγέτη έχουν υποχωρήσει έως το 23%, κάτω από αυτά των προκατόχων του σε αντίστοιχες περιόδους των θητειών τους. Tην ίδια στιγμή, το κεντρώο κόμμα του βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν με 21,5% έναντι 21%. Δεν είναι, πάντως, σαφές εάν οι ψηφοφόροι θα αντιδράσουν θετικά στα πόστερ και στις κούπες με το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου. Πολλοί από τους επικριτές του τον κατηγορούν ότι είναι υπερβολικά θετικά διακείμενος προς τους οικονομικά ισχυρούς και ότι διοικεί με έναν τρόπο που ταιριάζει περισσότερο σε μονάρχες.

Κάποια από τα αντικείμενα είναι καθημερινής χρήσης, όπως μια κλειδοθήκη με μια μικρή ετικέτα στα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας (29 ευρώ), μια κούπα με τη φωτογραφία του Μακρόν (24,90 ευρώ) και μια υφασμάτινη τσάντα για ψώνια στολισμένη με την επιγραφή Elysee (15 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή