Ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού

Ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, ενεργοποιώντας την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε σε ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού και κατέρριψε σειρά εχθρικών πυραύλων», ανακοίνωσε συριακή στρατιωτική πηγή.

Το πρακτορείο ειδήσεων δεν αναφέρθηκε σε θύματα ή ζημίες, αλλά ανήρτησε βίντεο με την ενεργοποίηση του αντιαεροπορικού συστήματος.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ερωτήθηκε για το θέμα απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους πληροφορίες».

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, σε μία σπάνια επιβεβαίωση της πραγματοποίησης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν 200 πλήγματα στην Συρία τους τελευταίους 18 μήνες, με ιρανικούς κυρίως στόχους.

Το Ιράν, βασικός αντίπαλος του Ισραήλ, είναι κύριος σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού. Το Ισραήλ τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να χρησιμοποιεί την Συρία ως εφαλτήριο εναντίον του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή