Βρετανία: Εκνευρισμένη η Μέι από τις εικασίες για το πολιτικό μέλλον της

Βρετανία: Εκνευρισμένη η Μέι από τις εικασίες για το πολιτικό μέλλον της

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συντηρητική βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία απειλείται με στάση μέσα στο ίδιο το κόμμα της για το θέμα του Brexit, δήλωσε σήμερα «εκνευρισμένη» από τις εικασίες για το πολιτικό μέλλον της.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC, η πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει επικεντρώσει στη σύναψη μιας συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ, η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.

«Είμαι κάπως εκνευρισμένη, όμως αυτή η συζήτηση δεν αφορά το μέλλον μου, αυτή η συζήτηση αφορά το μέλλον των βρετανών πολιτών και το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η Μέι, η οποία υποστηρίζει τη διατήρηση μιας στενής εμπορικής σχέσης με τους 27.

«Σ' αυτό έχω επικεντρώσει και σ' αυτό θα έπρεπε όλοι να επικεντρώσουμε», δήλωσε η Μέι, η οποία είναι αντιμέτωπη στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος με μια εξέγερση αυτών που υποστηρίζουν μια σαφή διάρρηξη των σχέσεων με την ΕΕ.

Η πρωθυπουργός επέκρινε επίσης τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον για τον οποίο δήλωσε πως χρησιμοποίησε «εντελώς ανάρμοστη» γλώσσα για να σηματοδοτήσει τη διαφωνία του με το σχέδιο του Τσέκερς που προτάθηκε από την πρωθυπουργό και προβλέπει τη διατήρηση μιας στενής εμπορικής σχέσης ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ μετά το Brexit που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο όπου η Μέι δεν διαθέτει παρά μια πολύ μικρή πλειοψηφία, καθώς και από τα κοινοβούλια των 27 χωρών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή