Kαταστροφές και δεκάδες νεκροί στις ανατ. ΗΠΑ

Kαταστροφές και δεκάδες νεκροί στις ανατ. ΗΠΑ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Εντελώς αποκομμένη ήταν χθες η πόλη Ουίλμινγκτον στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσε ο τυφώνας «Φλόρενς», οδήγησαν σε εκτεταμένες πλημμύρες.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης FEMA, Μπροκ Λονγκ, προειδοποιούσε χθες ότι και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ απειλούνταν από τις επιπτώσεις του καταστροφικού τυφώνα. «Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ μεγάλες ζημιές αναμένεται να καταγραφούν ακόμη από τη Δυτική Βιρτζίνια μέχρι και το Οχάιο», είπε την Κυριακή ο Λονγκ.

Στο Ουίλμινγκτον, πόλη 120.000 ατόμων, κάτοικοι περίμεναν την Κυριακή επί ώρες έξω από πολυκαταστήματα και εστιατόρια για να εξασφαλίσουν είδη πρώτης ανάγκης. Πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούσαν τις εισόδους των καταστημάτων, ενώ μόνο 10 κάτοικοι μπορούσαν κάθε φορά να εισέλθουν σε αυτά.

Ο τυφώνας «Φλόρενς», παρότι πέρασε πια στην ενδοχώρα, διατηρούσε ακόμη και χθες το γιγάντιο μέγεθός του. Τα ραντάρ της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας έδειχναν χθες τον «Φλόρενς» να καλύπτει έξι πολιτείες, με το μάτι του να βρίσκεται ακόμη πάνω από τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Αγνοούμενοι

Την ίδια στιγμή, ο τυφώνας «Μανγκούτ» έπληττε τη νότια Κίνα, έχοντας προκαλέσει πολλούς θανάτους και μεγάλες καταστροφές τα τελευταία δύο 24ωρα στις Φιλιππίνες. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της κωμόπολης Ιτογκόν στις Φιλιππίνες ανέφερε χθες ότι ελάχιστες ελπίδες υπάρχουν για τον εντοπισμό των 50 αγνοουμένων μικρού χωριού, οι οποίοι θάφτηκαν από τις λάσπες κατολίσθησης. Ο τυφώνας «Μανγκούτ» έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 65 ανθρώπους στις Φιλιππίνες. Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους προκαλούσε ήδη χθες το πρωί ο τυφώνας στις κινεζικές επαρχίες Γκουαντόνγκ, Γκουανσί και Χαϊνάν, με τα φαινόμενα να αναμένεται να υποχωρήσουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή