«Ντόλτσε βίτα» Μαδούρο στην Κωνσταντινούπολη – Οργή στη Βενεζουέλα (βίντεο)

«Ντόλτσε βίτα» Μαδούρο στην Κωνσταντινούπολη – Οργή στη Βενεζουέλα (βίντεο)

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργή έχει προκαλέσει στη Βενεζουέλα το γεύμα του προέδρου Νίκολας Μαδούρο σε πανάκριβο εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μαδούρο επισκέφθηκε το διάσημο «Salt Bae» κατά τη διάρκεια στάσης που έκανε στην Κωνσταντινούπολη επιστρέφοντας από το ταξίδι του  στην Κίνα, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων στην πατρίδα του όπου το κόκκινο κρέας θεωρείται, μήνες τώρα, είδος πολυτελείας.

Τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο εξυπηρέτησε ο διάσημος Τούρκος σεφ Νάσρετ Γκότσκε, ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων και γνωστός για το ιδιαίτερα θεατρικό στυλ με το οποίο περιποιείται τους καλεσμένους του, ιδίως όταν ρίχνει τα καρυκεύματα στη μπριζόλα που σερβίρει.

Ο Τούρκος σεφ ήταν και η αιτία που το γεύμα Μαδούρο έλαβε αμέσως δημοσιότητα καθώς έσπευσε να αναρτήσει εικόνες στο Instagram και το Twitter.

Σε ένα από τα βίντεο ο Μαδούρο ακούγεται να λέει προς τους συνδαιτυμόνες του: «Αυτά σου συμβαίνουν μία φορά στη ζωή», την ίδια στιγμή που ο Γκότσκε κόβει ένα κομμάτι μπριζόλας.

Σε άλλο στιγμιότυπο, ο Μαδούρο εμφανίζεται να απολαμβάνει ένα πούρο το οποίο βγάζει από μία πουροθήκη που φέρει το όνομά του.

Η παρουσία του Μαδούρο στο πανάκριβο εστιατόριο έρχεται σε μία στιγμή που δύο εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη λατινοαμερικανική χώρα αναζητώντας αλλού καλύτερη ζωή, ενώ πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα έδειξε ότι  δύο – τρίτα των Βενεζουελάνων έχουν χάσει κατά μέσο όρο 11 κιλά το τελευταίο έτος και το 87% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Ενώ οι Βενεζουελάνοι υποφέρουν ή πεθαίνουν της πείνας, ο Νίκολας Μαδούρο και η (σύζυγός του) Σίλια απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα από τα πλέον ακριβά εστιατόρια του κόσμου, με χρήματα κλεμμένα από τον λαό της χώρας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χούλιο Μπόρχες.

 

Στα  social media, δεκάδες Βενεζουελάνοι παρωδούν τη σκηνή του σερβιρίσματος εμφανίζοντας τον Τούρκο σεφ να κόβει μία μπριζόλα δίπλα σε λιμοκτονούντα, σκελετωμένα βρέφη.

Ο ίδιος ο Μαδούρο δήλωσε ότι επισκέφθηκε για γεύμα το συγκεκριμένο εστιατόριο κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης του στην Κωνσταντινούπολη. «Ο Νάσρετ μάς περιποιήθηκε προσωπικά. Κουβεντιάσαμε, περάσαμε όμορφα μαζί του. Και μου είπε πολλές φορές ότι αγαπά τη Βενεζουέλα», δήλωσε, μάλλον αμέριμνος για το κύμα οργής που σχεδόν ταυτόχρονα ξεσπούσε στη χώρα του.

Πηγή: Reuters, El Pais

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή