To ρεύμα Σάντερς προηγείται στη μάχη για τη Φλόριντα

To ρεύμα Σάντερς προηγείται στη μάχη για τη Φλόριντα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΪΑΜΙ. Ο αριστερός πολιτικός των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς δεν έφθασε ποτέ να αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, αναμέτρηση την οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα κέρδιζε. Τον Νοέμβριο, ένας πολιτικός που ανήκει στο ρεύμα του Σάντερς αναμετρείται με έναν πολιτικό που στηρίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ για το αξίωμα του κυβερνήτη της Φλόριντα – και μέχρι στιγμής, τα προγνωστικά κλίνουν προς τα αριστερά.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, ο 39χρονος δήμαρχος του Ταλαχάσι, Δημοκρατικός Αντριου Γκίλαμ, προηγείται κατά έξι μονάδες του 40χρονου Ρεπουμπλικανού Ρον ντε Σάντις. Ο Γκίλαμ υπόσχεται να αυξήσει τον εταιρικό φόρο προκειμένου να χρηματοδοτήσει αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών και τάσσεται υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους. Υποστηρίζει επίσης την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσω της νομιμοποίησης της κάνναβης και της φορολόγησής της.

Ο Ντε Σάντις, αντιθέτως, δεσμεύεται να μην αυξήσει τη φορολογία, ενώ η βασική του υπόσχεση για την παιδεία είναι να εξετασθούν τα σχολικά βιβλία ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν περιλαμβάνουν «μεροληπτικές θέσεις κατά του Ισραήλ». Οταν ο Ντε Σάντις διαπίστωσε ότι ο αντίπαλός του είναι Αφροαμερικανός, κάλεσε τους ψηφοφόρους να «μην πιθηκίσουν», σχόλιο που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων εναντίον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή