Ο μαζικός τουρισμός «απειλεί» την πόλη του Game of Thrones

Ο μαζικός τουρισμός «απειλεί» την πόλη του Game of Thrones

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Marc van Bloemen ζούσε στην πόλη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία. Συνήθιζε να την αποκαλεί ως «το στολίδι της Αδριατικής». Τώρα λέει ότι μία επίσκεψη εκεί έχει μετατραπεί σε εφιάλτη λόγω του… Game of Thrones.

Επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς έχουν γυριστεί στην αρχαία πόλη του Ντουμπρόβνικ, η ομορφιά της οποίας είναι μοναδική και έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979.

Ο μαζικός τουρισμός «απειλεί» την πόλη του Game of Thrones-1

Εκατοντάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο επισκέπτονται καθημερινά την αρχαία πόλη, «μπλοκάροντας» τις εισόδους. Τεράστια κρουαζιερόπλοια φέρνουν τουρίστες που τρέχουν στον πεζόδρομο με τις μεσαιωνικές εκκλησίες και τα παλάτια, αναζητώντας τις εικόνες που είδαν στο Game of Thrones.

Ο μαζικός τουρισμός «απειλεί» την πόλη του Game of Thrones-2

Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί ένα παράδειγμα των επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού, ενός παγκόσμιου φαινομένου, που αποδεικνύει ότι οι ξεχωριστές πόλεις προσελκύουν το πλήθος, πόσω μάλλον, όταν βοηθάει και μία σειρά, όπως είναι το GoT.

Ο μαζικός τουρισμός «απειλεί» την πόλη του Game of Thrones-3
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή